הצג הכל

משלוח חינם בקנייה ב- 250 ₪ ומעלה | 09-9510100

הבחירה במשוב בטיחות לתינוק, לפעוט או לילד אינה תמיד קלה, שכן יש צורך לבחור עבורו את המשב הבטוח ביותר בהתאם לגילו, למשקלו ולגובהו. בשורות הבאות תמצאו מידע שיעשה לכם קצת סדר בנושא, עם מידע כללי והסברים הנוגעים למושבים הנפוצים בישראל.

החוק בישראל, תקנים ומה שביניהם

הילדים שלנו הם הדבר היקר לנו ביותר בכל גיל ושלב בחיים. אולם, במיוחד בגילאים הצעירים ובשנות החיים הראשונות אנו נדרשים להגן עליהם יותר מפני סכנות שונות ומצבים, היות והם חסרי ישע התלויים בנו לחלוטין. עלינו להגן עליהם בין היתר, גם בזמן הנסיעה ברכב כשהשלב הראשון הוא בחירת כיסא בטיחות מתאים עבורם.

בעוד שרבים יודעים שקיימים חוקים ותקנות לנושא, לא כולם מתמצאים בהם ומבינים מה משמעות החוק. חשוב לציין, כי בישראל החוק הרלוונטי הוא תקנות התעבורה. נקבע שם מהי הגדרת מושב בטיחות או כיסא בטיחות (באופן כללי, נקבע כי עד גיל 3 יש להושיב ולרתום את התינוק\הפעוט לכיסא בטיחות בזמן הנסיעה ברכב). בשלב כלשהו, אומצו בישראל הנחיות הAAP האמריקאי המתייחסות לשלב בו ניתן להושיב תינוקות עם כיוון הנסיעה והן רלוונטיות גם למשקל הילד, מעבר לגילו. ככלל, לפני רכישת מושב או כיסא בטיחות לתינוק, לפעוט או לילד מומלץ להתעדכן בהוראות החוק בנוגע לגיל, משקל וגובה הילד, ולוודא כי המושב יותקן עם או נגד כיוון הנסיעה ויירתם אליו בהתאם לחוק.

באשר לתקנים, בישראל מיובאים כיסאות אשר עומדים בתקן האירופאי או התקן האמריקאי (ECE-R44.03/04 ו-FMVSS 213). כיצד יודעים באיזה תקן עומד כיסא הבטיחות? ובכן, על כל כיסא\מושב בטיחות לתינוקות או לפעוטות יש מדבקה של מספר התקן או הטבעה שלו (חובה שתהיה). לצד החוק והתקנים, מומלץ לכל הורה להכיר אתת ההנחיות והמלצות הבטיחות של ארגוני בריאות ובטיחות, כמו ארגון “בטרם” בישראל וארגונים מקבלים בעולם. הנחיות והמלצות אלה לעיתים מרחיבות את התקנות והחוק המקובל המהווה מעין מינימום שבו חובה לעמוד, אך בהתבסס על מחקרים ניתן להגביר את בטיחות התינוקות, הפעוטות והילדים ע”י פעולות נוספות.

כיצד לבחור מושב\כיסא בטיחות?

לצד עמידת מושב הבטיחות באחד מהתקנים שהזכרנו, חשוב לציין שיש לראות מהו תאריך הייצור של המושב או הכיסא המוטבע גם הוא בגבו או בתחתית. יש לוודא כי הכיסא ניתן להתקנה ע”פ הוראות החוק, כלומר נגד כיוון הנסיעה בצורה בטוחה ומעוגנת, או עם כיוון הנסיעה בצורה בטוחה או מעוגנת. אגב, חשוב לציין שע”פ המלצות עדכניות, רצוי להושיב ילדים נגד כיוון הנסיעה גם לאחר גיל שנה (כאמור, יש להתעדכן בהוראות וההמלצות הרלוונטיות).

בנוסף, לא כל כיסא מתאים לכל רכב, שכן בסיס מושבי בטיחות למיניהם לא תואמים את מושבי כל הרכבים וגודלם משתנה בין רכב לרכב. על מושב הבטיחות לתינוק, לילד או לפעוט לשבת ברובו אם לא כולו, על מושב הרכב מבלי לגלוש לצד או קדימה.

בנוסף, במידה שניתן, אפשר לעגן את מושב הבטיחות גם לשלדת הרכב, ולא רק ע”י החגורה. קיימות לולאות עגינה ייעודיות לכך, בעיקר ברכבים החדשים. ישנן הוראות יצרן שיש לעמוד בהן ע”מ לוודא כי העיגון נעשה כמו שצריך ובאופן הבטוח ביותר.

סוגי מושבי בטיחות (וההבדל בינם לבין הבוסטר):

סל קל – מושב בטיחות נפוץ לתינוקות שנועד להתקנה נגד כיון הנסיעה ומתאים בעיקר לתינוקות ופעוטות השוקלים עד 9-15 ק”ג בערך. כמו לכל מושב בטיחות, לכל סל קל יש משקל מינימלי ומקסימלי שיש להכיר, לצד מגבלות נוספות כמו התאמה לתינוקות בגובה מסוים ושאר הוראות הנוגעות לתפעול הסל קל. ככלל, סל קל נועד הן להושבת התינוק ברכב והן לנשיאתו מחוץ לרכב ע”י ידית ייעודית. באשר לאופן החיבור של הסל קל לרכב, ישנן בד”כ שתי אפשרויות: אפשרות ראשונה היא הסל קל הכולל בסיס אשר אותו מחברים לרכב והסל קל יכול להתחבר אליו בעת נסיעה ולהתפרק ממנו כאשר יש צורך לשאת את התינוק עם הסל קל מחוץ לרכב. ישהו גם סל קל בלי בסיס שיש לחברו לרכב בכל פעם מחדש, כאשר מחזירים את הסל קל לרכב.

מושב בטיחות – כיסא המוגדר כמושב הבטיחות גדול יותר מהסל קל ונועד להתקנה עם או נגד כיוון הנסיעה, תלוי באפשרויות של המוצר עצמו, גיל הילד ועוד. ישנם הרבה מאוד סוגי מושבי בטיחות אשר חלקם מתאימים החל מגיל לידה (שימו לב היטב למשקל המינמלי של התינוק שניתן להושיב בכל מושב כזה) ועד גיל גדול יחסית, שכן חלקם מתאימים אף עד 30 ק”ג. בד”כ מושב הבטיחות לא כולל בסיס לרכב, אך יש חלק שכן. בכל הנוגע למושב הבטיחות, יש לברר מראש מהו המשקל והגובה המינימלי והמקסימלי המתאימים למושב הנרכש ועוד הוראות נוספות הנוגעות למוצר עצמו. בנוסף, ישנם מושבים שצריך להתאים אותם לכל שלב בו התינוק או הילד נמצא, למשל שינוי זווית הישיבה (מכזו הדומה יותר לסל קל, לכזו הדומה יותר לישיבה על כיסא).

לעומת שתי האפשרויות הללו, הבוסטר לא תמיד כולל כיסא או מושב בטיחות, ונועד באופן כללי ע”מ להתאים את הילד לגובה המאפשר את חגירתו באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב בצורה בטוחה. במידה שיש לבוסטר רתמות משלו, בד”כ מדובר בבוסטר המשולב כיסא בטיחות או מוצר דומה, שאותו צריך להתאים לשלבים השונים בחייו של הילד. על פי החוק בארץ, ניתן להשתמש במושב הגבהה (בוסטר) החל מגיל 3 עד גיל 8 ויש הגבלות נוספות הנוגעות למשקל המינימלי של ילד שניתן להושיב על בוסטר ומשקל מקסימלי בהתאם.

מחפשים כיסא בטיחות או מושב בטיחות איכותי לילד?

בצ’יקו נקסטפיט תוכלו למצוא דגמים איכותיים של מושבי בטיחות לילדים, כמו מקס זיפ אייר הנמכר רק אצלינו ומיועד לתינוקות החל מגיל הלידה ועד 30 ק”ג. דגם מומלץ נוסף הוא  מיי פיט זיפ אייר המתאים לתינוקות וילדים החל ממשקל 11.5 ק”ג ועד למשקל 45 ק”ג

אתר מאובטח
שליחויות מהירות
רשת בפריסה ארצית
מחירים אטרקטיביים
מותגים מובילים
ייעוץ וליווי בתהליך הרכישה

הרשמה / התחברות

או
1