הצג הכל

משלוח חינם בקנייה ב- 250 ₪ ומעלה | 09-9510100

המילה “משוב” היא מילה טעונה מאוד. בדרך כלל היא גורמת לנו להיזכר בכל אותם מקרים שבהם אנחנו, כמבוגרים, קיבלנו משוב והוא לא תמיד היה מועיל. אך משוב דווקא יכול להיות מאוד אפקטיבי, אם מוסרים אותו בצורה הנכונה, המאפשרת לצד השני ללמוד ממנו באמת. וכשמדובר בילדים הכלל הזה נכון שבעתיים; משוב חיובי יאפשר לילד להבין את עצמו הרבה יותר טוב, להכיר את הצדדים החזקים בו ולהבין למה עליו לשים לב ואיך הוא יכול לשפר נקודות מסוימות אצלו. אז אם אתם הורים ועוררנו את הסקרנות שלכם, הנה כמה טיפים למשוב חיובי לילדים.

רגע לפני – קחו נשימה

הרבה פעמים אנחנו רוצים לתת משוב לילדים דווקא כשאנחנו כועסים או לא מרוצים מדבר מה שהם עשו. אך אם אתם באמת רוצים לתת משוב חיובי אפקטיבי זה לא הזמן המתאים, כי כל מה שתגידו בשלב הזה ייאמר מתוך הכעס או התסכול שלכם. לכן, לפני שאתם מחליטים לתת משוב לילדים שאלו את עצמכם כמה שאלות:

  • מה אתם מרגישים: מדוע חשוב לכם לתת את המשוב? האם יש משהו שמכעיס אתכם? מדוע? שאלות מסוג זה יסייעו לכן להבין את עצמכם ואת הסיבה האמיתית שבגללה חשוב לכם לתת את המשוב. ככה גם תדעו במה להתמקד באמת.
  • מה המטרה שלכם? כשנותנים משוב לילדים חשוב להבין מה רוצים להשיג והאם זה אפשרי. גם שאלה זו תמקד אתכם ותסייע לכם להעביר את המסר הנכון לילדים.
  • משוב מועיל או דעה פרטית שלכם: לפני שאתם נותנים משוב, שאלו את עצמכם בכנות – האם מה שאתם רוצים להגיד יכול באמת לסייע לילד שלכם, או שמדובר בדעה פרטית שלכם או בתלונה שאינה בהכרח מועילה?

שיטת הסנדוויץ’

משוב חיובי כשמו כן הוא, מתחיל באמירה חיובית. גם אם רוצים שהילד ישתפר במשהו או כשרוצים להצביע בפניו על טעות או על מעשה לא טוב שעשה, מתחילים מהנקודה החיובית. לאחר פתיחה זו עוברים ל”מנה העיקרית” ואומרים במשפט קצר ומדויק את הנקודה שאנחנו מבקשים לשפר. ולסיום, כדי שהילד יישאר עם נימה חיובית שתעודד אותו לבצע את השינוי המבוקש, חשוב לסגור את המשוב בעוד אמירה חיובית. שיטה זו נקראת “שיטת הסנדוויץ'” – אמירה חיובית, ביקורת בונה, אמירה חיובית – והיא מסייעת להורים להעביר משוב חיובי ומועיל המוביל לשינוי אמיתי וארוך טווח.

איך עושים את זה בפועל?

ניקח דוגמה פשוטה, נניח שיש לכם כסאות בטיחות ברכב ואתם רוצים שהילד יחגור את חגורת הבטיחות שלו לבד, למרות שהוא מסרב לעשות את זה. כצעד ראשון, חשבו רגע אם הבקשה שלכם הגיונית, האם הילד בגיל הנכון? האם הוא מסוגל פיזית לבצע את המטלה? אם כן, זה הזמן למשוב חיובי. אפשר כשנכנסים עם הילד לרכב לשבח אותו על זה שהוא נכנס לבד ויושב יפה ברכב, לתת את הביקורת הבונה “אנחנו חושבים שאתה ילד חזק מספיק וגדול מספיק לחגור לבד בפעם הבאה” ולסיים באמירה חיובית אחרת בסגנון “אתה יושב מאוד זקוף ויפה וכיף לנסוע איתך ברכב”.

ונקודה לסיום – אל תשכחו שמדובר בתהליך. גם אחרי משוב חיובי מושלם חשוב לתת לילד שלכם זמן לעבד את מה שאמרתם ולחשוב עליו. אם תהיו עקביים, סביר להניח שבסוף תראו תוצאות.

אתר מאובטח
שליחויות מהירות
רשת בפריסה ארצית
מחירים אטרקטיביים
מותגים מובילים
ייעוץ וליווי בתהליך הרכישה

הרשמה / התחברות

או
1