הצג הכל

משלוח חינם בקנייה ב- 250 ₪ ומעלה | 09-9510100

כשמתכוננים לקראת בואו של תינוק חדש לעולם, המשפחה נדרשת לעשות הכנות רבות. אחת הרכישות החשובות ביותר היא הסלקל שמטרתו העיקרית היא שמירת בטיחותו של הרך הנולד בעת הנסיעה. על מנת שניתן יהיה לבחור את הסלקל הבטוח והמתאים ביותר כדאי לשים לב לדברים הבאים.

מהו סלקל

מזל טוב! הגיעה העת לשאת את התינוק הביתה ולשם כך יהיה צורך להגיע למחלקת היולדות מצוידים בסלקל. הסלקל הוא מושב בטיחות המיועד לתינוק החל מגיל הלידה שלו. בדרך כלל הוא יהיה מצויד בידית שנועדה לאפשר נשיאה קלה שלו, אך על אף שמו – אין בהכרח קל לשאת אותו, והוא מיועד לשמש בעיקר ברכב. הסלקל אמור לתמוך במשקל של עד כ-15 ק”ג והוא יכול להתאים לתינוק שגובהו מגיע עד ל-80. את הסלקל יש למקם כנגד כיוון הנסיעה בלבד, כאשר ישנם דגמים המאפשרים לרכוש גם מתקן קיבוע שבזכותו הסלקל מאובטח היטב במקומו. קיימים כאמור דגמים רבים, לחלקם יש מאפיינים אחרים כגון גגון שנועד לחסום את קרני השמש וסוגים שונים של חגורות.

תקן הבטיחות

ישנם מאפיינים התלויים בהעדפה אישית, אך ישנו פרט אחד חשוב שאין להתפשר עליו. פרט זה הוא תקן הבטיחות של הסלקל. לפני שמחליטים באופן סופי, ורוכשים סלקל, יש לשים לב האם על הפריט הנבחר מצוין התקן שלו. בארץ מכון התקנים מחשיב את הסלקל כחלק מהתקני ריסון לילדים ברכב מנועי, והוא קבע את ת”י 1107 כתקן הרשמי. משמעות הדבר כי רק סלקל וכיסא בטיחות העומדים בדרישות התקן הזה מותרים לייבוא לייצור ולשיווק בארץ. סלקל הוא חלק מההתקנים המשתייכים לקבוצה “0”, ושנועדו לתינוקות שמשקלם עד 10 ק”ג. הסלקל כולל לרוב אמצעי קיבוע ואבטחה מגוונים, אך על פי המלצת מכון התקנים חשוב לבדוק כי אכן המושב והעגינה הנועדה לו נכנסים לרכב ומתאימים לו. על מנת לוודא עניין זה, ניתן לבקש מהמוכר כיצד יש להתקין כראוי את המושב, ויש אפשרות להתנסות גם ברכב הפרטי של המשפחה.

האם חובה לרכוש סלקל

ישנם הורים שאינם מעוניינים לרכוש סלקל. חלקם יודעים שתהיה להם אפשרות לקבל לידם סלקל בהמשך, וחלקם אינם מחזיקים ברכב וגרים בסמוך לבית החולים. חשוב לדעת כי אומנם ניתן לצאת מבית החולים ללא סלקל, אל לא ניתן להשתחרר ממחלקת היולדות אם נושאים את התינוק על הידיים. הסיבה לכך היא כמובן השמירה על ביטחונו של התינוק, שכל נפילה חלילה עלולה להזיק לו. יחד עם זאת, ניתן בהחלט לצאת מבית החולים כשאת התינוק נושאים במנשא ומי שמעדיף עגלת תינוק, גם זאת אפשרות.

החלפת הסלקל במושב בטיחות

בשלב מסוים, לאחר שהתינוק גדל מעט, עולה השאלה מתי יש להחליף את הסלקל במושב בטיחות. על מנת לקבל מענה על שאלה זו, יש לבדוק את משקלו של הילד ואת התאמת המשקל והגובה להגדרות היצרן המצוינות בסלקל. מלבד זאת, כדאי שיוותרו כ-2.5 ס”מ לפחות בין ראש הילד לבין קצר המשענת. באופן כללי, ניתן לומר כי לאחר גיל שנה אפשר בהחלט לשקול להעביר את הילד למושב בטיחות המונח בכיוון הנסיעה. אם בוחרים במושב בטיחות הכולל רצועות משל עצמו, יש לוודא כי ניתן לכוונן אותן בקלות.

בסופו של הדבר הבחירה בסלקל המתאים צריכה להתחשב בשני קריטריונים עיקריים – התקן הבטיחותי ונוחות השימוש. לפני הרכישה יש לוודא כי הסלקל עומד בתקן וכי ההורים אינם מתקשים לתפעל אותו.

אתר מאובטח
שליחויות מהירות
רשת בפריסה ארצית
מחירים אטרקטיביים
מותגים מובילים
ייעוץ וליווי בתהליך הרכישה

הרשמה / התחברות

או
1