הצג הכל

משלוח חינם בקנייה ב- 250 ₪ ומעלה | 09-9510100

אנחנו שומרים על היקר לנו מכל, מטפחים אותנו, מגדלים בנחת (טוב, לפעמים) ועושים הכל כדי שהתינוק או התינוקת שלנו יגדלו בצורה הטובה ביותר שיש. בעת נסיעה ברכב, כמו גם בתרחישים נוספים שעלולים להיות מסוכנים, השמירה הזו חשובה שבעתיים. רגע לפני שאתם יוצאים עם העולל החדש לסיבוב באוטו, הנה כמה דברים שחשוב מאוד לדעת – ועשויים להציל חיים.

תינוקות – קהל יעד פגיע

על פי סטטיסטיקות, תינוקות נמצאים בסיכון גבוה יותר לפגיעה בעת תאונת דרכים, זאת בשל העובדה שעמוד השדרה שלהם עוד לא מפותח וחזק דיו, והראש גדול יותר מיתר חלקי הגוף, ולכן גם פגיע יותר. במקרה של תאונה, אם התינוק לא יהיה במושב בטיחות איכותי ששומר עליו, הוא עלול להיפגע ואף חלילה למות. במקרה הזה, כמו בשלל מקרים נוספים של טיפול בתינוקות, המפתח לשמירה עליו טמון בציוד מתאים ובשימוש הנכון בו, או במילים אחרות: בחירת כסא בטיחות מומלץ, התקנה נכונה ושימוש מתאים המגן על התינוק.

כך תעשו את זה נכון

  • מיקום הכיסא – במושב האחורי, פונה אחורה: כדי להגן עליו ככל הניתן, חשוב מאוד למקם את התינוק במושב בטיחות לרכב הפונה לאחור, זאת אומרת – לא עם הפנים לכיוון הנסיעה. נכון, זה נראה מנוגד לאינסטינקט הטבעי, אך המיקום הזה מספק הגנה נוספת לתינוק במקרה של פגיעה. בנוסף, את הכיסא יש למקם במושב האחורי של המכונית ולא במושב הקדמי, שכן במקרה של תאונה ופתיחת כרית האוויר הממוקמת במושב הקדמי – הדבר עלול להיות מסוכן מאוד לתינוק.
  • רצועות, אבזמים ומה שביניהם – רצועות הכתף חייבות להיות ממוקמות מתחת לכתפי התינוק. כפי שתראו, מושבי בטיחות לילדים מצוידים בכמה זוגות של חריצי רתמה כך שתוכלו להתאים את הרתמה בהתאם לגודל התינוק ולשנות את המיקום ככל שהתינוק גדל. שימו לב שהרתמה צמודה לגוף התינוק, ממוקמת בקו ישר והדוק יחסית בלי קיפולים, כשהחלק העליון של אבזם החזה צריך להיות ממוקם בגובה בית השחי. בנוסף, הקפידו שלא לפרוש שמיכה או להלביש את התינוק בשכבות עבות מדי הממוקמות בין הילד לבין רצועות הרתמה, מתחתיה או מאחוריה, הדבר עלול להפריע לרתמה להיות מהודקת כראוי.
  • כשהתינוק גדל – כיצד יודעים שכיסא הבטיחות כבר לא מתאים לתינוק ויש להחליפו או לערוך התאמה לגודל החדש? כשהראש התינוק מתקרב לראש המושב. המרחק האידיאלי בין חלקו העליון של ראש התינוק לבין חלקו העליון של מושב הבטיחות הוא 1 ס”מ.

יוצאים מהרכב? לא עוזבים בלי התינוק!

אף הורה לא עושה זאת בכוונה ואין הורה שפשוט אומר לעצמו: זה בסדר, אשאיר את הילד לכמה דקות ברכב ואחזור – אך בפועל, בשנים האחרונות הולכים ומתרבים מקרי שכחת ילדים ברכב. וזה עצוב מאוד ובעיקר מיותר. לצערנו, הדבר הזה עלול לקרות גם להורים הטובים והמסורים ביותר שיש, ולכן חשוב לסגל אמצעים קבועים (דוגמת קביעת תזכורות, השארת הנייד לצד התינוק) בעת היציאה מהרכב שיסייעו לכם לוודא שהתינוק שלכם אף פעם, בשום מצב, לא נשאר לבדו ברכב.

אתר מאובטח
שליחויות מהירות
רשת בפריסה ארצית
מחירים אטרקטיביים
מותגים מובילים
ייעוץ וליווי בתהליך הרכישה

הרשמה / התחברות

או
1