הצג הכל

משלוח חינם בקנייה ב- 250 ₪ ומעלה | 09-9510100

כבר מרגע לידתם- לתינוקות צורך מוגבר במציצה, שהיא פעולה חשובה מאוד לתינוק, וידוע שתינוקות מוצצים אפילו ברחם אימם, עוד בתקופת ההריון טרם הלידה. תינוק משתמש בפעולת המציצה על מנת לאכול, אבל המציצה היא גם הדרך של תינוקות להפעיל רפלקס הרגעה שמגונן עליהם. זוהי פעולה מונוטונית וקבועה שמגרה את קצות העצבים, מה שעוזר לתינוק להירגע ולהתגבר על תסכוליו. מחקרים מראים שמציצה בריאה לתינוקות גם כשאינה לצרכי אכילה. היא מעודדת שחרור של משככי כאבים במוחו של התינוק, המפחיתים את הסבל שהוא חווה במצבים שונים כמו ברית מילה, בדיקות דם, זריקות, וגם כאבים טבעיים כמו גזים, כאבי בטן וכאבי צמיחת שיניים. באופן זה מופחתת רמת הסטרס אצל התינוק, שכוללת בין השאר לחץ דם גבוה וקצב לב מהיר. מוכח כי פגים שהשתמשו במוצץ התפתחו מהר יותר, ומוצץ גם התגלה כמפחית את הסיכון ממוות בעריסה לתינוקות, ועל כן משרד הבריאות ממליץ שתינוקות ישתמשו במוצץ בזמן שהם ישנים. 

בעבר היו אמהות מציעות את שדיהן לתינוק כל אימת שבכה. בתרבויות עתיקות נצפו אמהות המציעות לתינוק לינוק כמאה פעמים ביום. בתרבות המודרנית הנקה תכופה לא תמיד מתאימה לקצב החיים ולצורת החיים (לדוגמא כשהאם נוהגת והתינוק יושב לידה בסלקל, ומצבים נוספים), והורים משתמשים במוצץ על מנת להרגיע תינוק בוכה. תינוק שמחפש נחמה מוכן לקבל מוצץ כתחליף, אבל כשהוא רעב ומקבל מוצץ- התינוק מוצץ אותו במשך דקה, ואז חוזר לבכות כדי לקבל את מבוקשו שהוא למעשה מזון. 

במדינת ישראל ממליץ משרד הבריאות להתחיל להשתמש במוצץ רק לאחר שההנקה מתבססת והופכת לשגרה טובה, וארגוני בריאות ברחבי העולם, כמו הוועדה האמריקאית לרופאי ילדים, ממליצים לעשות זאת רק לאחר גיל שהתינוק מגיע לגיל חודש. יש לכך מספר סיבות. בין השאר כדי לא ליצור בלבול בין השד שבנוי אחרת מאשר מוצץ. חשוב שתינוק ילמד להשתמש נכון בשרירי הפה והפנים עבור הנקה, ורק לאחר מכן ירכוש תנועות מציצה נוספות.
בנוסף, תינוק שמוצץ מוצצים במשך זמנים ארוכים בכל יום עלול להתעייף מהר, מה שיגרום לו להיות פעיל פחות בזמן ההנקה, לקבל מעט מדי חלב, מה שיגרור גם יצירת מעט מדי חלב אם עבורו בגוף האם. לעתים אף משתמשים ההורים במוצץ כדי להרגיע את התינוק במקום לספק לו מזון שמגיע לו, והתוצאה היא שהתינוק לא מקבל די קלוריות ולא עולה במשקל כפי שאמור להיות. 
כדי לא לטעות, לא להרגיע עם מוצץ תינוק רעב ולא להתיש אותו עם המוצץ במהלך היום על חשבון ההנקות- מומלץ קודם לבסס את ההנקה, ללמוד לזהות את סימני הרעב של התינוק ואת דפוסי ההנקות שלו מבחינת התדירות ומשך הזמן, ורק לאחר מכן להתחיל להשתמש במוצץ.  

 

ישנם תינוקות שלא מקבלים את המוצץ כתחליף. מה יעזור להרגיל תינוק לשימוש במוצץ?

  • ראשית חשוב להתמיד. יש תינוקות שלא מסתדרים עם המוצץ בחודש הראשון לחייהם, אך כשהשרירים מתחזקים בהמשך ויכולותיהם המוטוריות משתפרות- הם מתחילים לאהוב מוצצים. לכן כדאי להציע את המוצץ לתינוק פעם ביום, כשהוא רגוע ובאווירה נעימה. 
  • בדיוק כמו מבוגרים- גם התינוקות שונים זה מזה, ויש להם העדפות שונות. נסו להציע לתינוק מוצצים מסוגים שונים ובצורות שונות, עד שתגיעו למוצץ המועדף עליו (למרבית ההפתעה תינוקות רבים מעדיפים דווקא מוצצים זולים ופשוטים…).  
  • לא להכריח, לא לנסות בכוח, ולא לכפות מוצץ על התינוק בניגוד לרצונו. אלה לא יסייעו לו להתרגל אלא יגבירו את ההתנגדות. אם התינוק מסרב לקבל את המוצץ לפיו- יש לנסות להרגיע אותו בצורות אחרות. תינוק מסתגל טוב יותר למוצץ כשהוא רגוע, לכן חשוב להציע לו את המוצץ דווקא בזמן שהוא רגוע, באווירה נעימה ובמצב רוח טוב, ולא עייף. שילוב של תנועה או קול עם המוצץ עשוי להיות מועיל יותר, כמו בזמן טיול כשהוא בעגלה או במנשא, כשהוא יושב בסלקל תוך כדי נסיעה, כשהוא בטרמפולינה או נדנדה המותאמת לגילו, תוך כדי דיבור עימו, או שירה, וכדומה. 
  • כשמוצץ נמצא בפיו של תינוק שאינו רגיל אליו- ניתן למשוך את המוצץ מעט החוצה מן הפה. פעולה זו עשויה לגרום לתינוק להתנגדות- כך שימשוך את המוצץ חזרה אל פיו, וימצוץ חזק יותר. תרגיל כזה מפתח ומחזק את שרירי הפה ושרירי המציצה של התינוק, ויעזור לו למצוץ יותר ביעילות, ולהתרגל למוצץ. לעתים יש לחזור על פעולה זו מספר פעמים כדי לעודד את תגובת התינוק. 

ניסיתם הכל ולא הצלחתם להרגיל את התינוק למוצץ?

לא נורא. תינוקות ללא מוצץ מוצאים לרוב דרכים אחרות להירגע, ויש לכך גם ייתרונות. כי שימוש במוצץ עלול להיות קשור להגברת הסיכון לפטרת בפה של תינוקות, להגברת הסיכון לדלקות אזניים בשנתם הראשונה של תינוקות, להשפעה שלילית על המבנה של הלסת ושל השיניים של התינוק, ולעכב את ההתפתחות של הדיבור. 

 

למה חשוב לשים לב בעת שימוש במוצץ?

  • לוודא שאין במוצץ חלקים רופפים וחלקים העומדים להתפרק או ליפול, שלא ייבלעו על ידי התינוק חלילה. מוצץ שחוק מקומו בפח.
  • המערכת החיסונית של התינוק עדיין מתפתחת ולא יציבה, כך שיש בו רגישות יתר לחיידקים. לכן חשוב להרתיח את המוצץ ולשטוף אותו לעתים קרובות.
  • יש הורים שמחברים את המוצץ לתינוק בחוט או סרט כדי למנוע נפילה או היעלמות. אסור לקשור את החוט סביב צווארו של התינוק, וחשוב לוודא שהחוט קצר ולא יוכל להיכרך סביב צווארו. את החוט יש לחבר לבגדיו של התינוק ולא לגופו, אך לעשות זאת עם סיכה בטיחותית שלא תפצע אותו.
  • לאחר גיל חצי שנה מומלץ לתת לתינוק את המוצץ רק בזמני השינה. 

 

אתר מאובטח
שליחויות מהירות
רשת בפריסה ארצית
מחירים אטרקטיביים
מותגים מובילים
ייעוץ וליווי בתהליך הרכישה

הרשמה / התחברות

או
1