הצג הכל

משלוח חינם בקנייה ב- 250 ₪ ומעלה | 09-9510100

אם אתם חושבים שלישון במשך כל שעות היום ולהישאר ערים בלילה זו תכונה המאפיינת נערים מתבגרים (או ערפדים), אנחנו כאן כדי לבשר לכם חגיגית: זה לא נכון! היפוך בין היום ולילה זו תופעה ביולוגית מוכרת שמתרחשת גם בקרב תינוקות רכים, המבלים את רוב ימיהם בארץ החלומות ואת לילותיהם בערות גמורה. אם הקטנצ’יק שלכם ערבב בין הימים והלילות ואתם מרגישים שאתם “על הקצה” – המשיכו לקרוא וגלו כיצד ניתן להחזיר לו (ולכם) את השפיות.

לפני הכל: למה זה קורה?

ברחם אין אמנם שעון, אך כבר כשהם מבלים וגדלים בו הם מתחילים לסגל תחושת זמן – אך לרוב היא מוטעית. תינוקות נרדמים לרוב באמצעות תנועה, ולכן כשהרחם זז (למשל בזמן טיול או ביצוע פעילות ספורטיבית), הם נהנים לנמנם. מצד שני, כשהרחם דומם ונטול אטרקציות (כשאתם עובדים ליד השולחן או ישנים במיטה), הם אוהבים לשחק. כך, בקלות, תינוק עלול להתרגל להיות פעיל בלילה ומנומנם במהלך היום, גם לאחר שהוא נולד. וכך אתם מוצאים את עצמכם מטיילים עם עגלת תינוק באמצע הלילה, או משוטטים עם התינוק על הידיים בניסיון להרדים אותו, כשרק הירח עד למאמצים שלכם – וגם זה לא עובד. אז מה עושים? הנה כמה דרכים להפוך את השעון הביולוגי הסורר ולהשיב את הסדר על כנו.

צרו “אווירת” רחם בזמן השינה

אתם יכולים לשנות את לוח הזמנים של התינוק באמצעות חיקוי של אותות השינה שהכתיבו את סדר היום שלהם ברחם. תנועה, חום גוף וצלילים המדמים את הסביבה הרחמית עוזרים לתינוקות לישון טוב יותר ולכן מומלץ מאוד להשתמש בחודשים הראשונים בטכניקת עיטוף, רעש לבן ותנועה עדינה המסייעת לתינוק להבין שהגיע הזמן לישון.

צאו לטייל בחוץ בשעות היום

מדי יום, צאו עם התינוק לטיול וחשפו אותו למנת אור שמש הגונה. כך תסייעו לוויסות הקצב הצירקדי (השעון הביולוגי) של התינוק. על פי מחקר שנערך לאחרונה ב- Journal of Sleep Research, נמצא כי תינוקות שהוריהם דיווח כי הם ישנים טוב בלילה, בילו זמן כפול בחוץ לעומת תינוקות שישנים רע בלילה.

מסתבר כי חשיפה לאור השמש, בייחוד בשעות המוקדמות של אחר הצהריים, מסייעת לתינוקות להבין טוב יותר מתי עליהם לישון ומתי להתעורר.

השתמשו במנשא –עדיף מאשר עגלת תינוק

נשאו את תינוקכם במנשא למשך שעות ארוכות לאורך היום. הקרבה הצמודה אליכם גם תסייע להם לחוש ביטחון בעולם החדש, וגם תחזק בהם את הרעיון ששעות היום הן זמן מהנה ונעים. ועל הדרך, תיהנו מבונוס נוסף: נשיאת תינוקות במנשא לאורך 3 שעות מדי יום, כך על פי מחקרים, מפחיתה ב-51% את בכיים של תינוקות!

שמרו על שגרה קבועה

ממש כפי שאנחנו אוהבים לנוע בתוך שגרה קבועה ולדעת מה צפוי לנו בכל שעות היממה, כך גם התינוקות שלנו זקוקים לסדר הזה. צרו לוח זמנים גמיש לתינוק הכולל ערנות פעילה (משחק, זמן בטן, אמבטיה), ערנות שקטה (ספר, טיול), אכילה ושינה לאורך היום. כדי להצליח בכך, חשוב מאוד ללמוד על חלונות השינה והערות של התינוק, לזהות סימני עייפות – ולפעול לפיהם. על כך נפרט מיד.

פעלו על פי חלונות השינה של התינוק

חלון השינה של תינוק הוא למעשה הזמן המקסימלי בו הוא יכול להיות ער לפני שהוא מתעייף יתר על המידה. מאחר ולא תמיד קל לזהות מתי התינוק מתעייף או מוכן לנמנום ושנת לילה ארוכה, הדרך הטובה ביותר לפעול היא פשוט על פי זמנים מונחים מראש, הנקבעים על פי גיל התינוק. כך למשל, עד גיל 8 שבועות זמן הערות המקסימלי של התינוק יהיה כשעה, בין גיל חודשיים לארבעה חודשים הוא ינוע בין 1.25-1.5 שעות ובגיל חצי שנה הוא יעמוד על כשלוש שעות. כך גדל חלון השינה בהדרגה עד שהוא מגיע ל-6+ שעות בגיל שנתיים.

אם תרדימו את התינוק לפני שהוא מגיע לזמן הערות המקסימלי לפי גילו, תוכלו ליצור את ההבדל בין תינוק עצבני שלא מצליח לישון טוב לבין תינוק שישן היטב וגם נרדם בקלות ובמהירות. לצד אלה, תוכלו גם לעקוב אחר סימנים שהילד עושה כדי לסמן שהוא מוכן לישון, כמו שפשוף עיניים או פיהוק, ולאט לאט לא תצטרכו להסתמך על טבלאות השינה השונות.

ערכו טקס שינה נעים

אחת הדרכים הטובות ביותר לעזור לתינוק להבין שהגיע הזמן לישון, בייחוד ככל שהוא גדל, היא ליצור טקס שינה נעים. הריטואלים הקבועים מכניסים את התינוק לשגרה טובה ויוצרים סדר סביב זמן השינה. טקס השינה יכול לכלול קריאת ספר, שיר קצר תוך כדי שאתם מתכרבלים יחד, עיסוי נעים, כיבוי האורות, הדלקת רעש לבן וכדומה, בהתאם לגיל.

עודדו את היציאות של התינוק בשעות היום

במשך זמן מה, לא מעט תינוקות עושים קקי אחרי כל האכלה. לכן, אם הם אוכלים הרבה בערב, הסיכוי שהם יתעוררו בלילה עם חיתול מלוכלך גבוה. עודדו את התינוק לעשות יותר קקי במשך היום באמצעות עיסוי בטן נעים וכיפוף הרגליים לכיוון הבטן בעדינות.

הפכו את הלילה למשעמם

בכל פעם שהתינוק מתעורר לאורך הלילה, וודאו שהסביבה שתקבל את פניו תהיה משעממת להפליא – ותפתה אותו לחזור לישון. זה אומר שתמעיטו ככל האפשר באטרקציות סביב האכלת הלילה, ההחלפות וההרגעה לקראת השינה. תהיו עדינים, מנחמים, רכים ואוהבים, אך שמרו על הכל רגוע מאוד. שמרו על חדר חשוך, השתמשו בקול רך, הקפידו שהחדר יהיה שקט ושדרו בכך לתינוק – הלילה הוא זמן מאוד משמים, כדאי לך לישון!

לסיכום

כשהתינוק יוצא לאוויר העולם, פעמים רבות הוא חוזר על התנהגויות שרכש כבר ברחם, אחד מהם (והבולט שבהם) הוא דפוס השינה שלו. כדי לסייע לתינוק לסגל שעון ביולוגי תקין בו ערים ביום וישנים בלילה, כדאי לעזור למוחו ולגופו להבין זאת בדרכים שונות, החל מחשיפה לאור היום הטבעי וכלה במעקב אחר חלונות שינה וערות שיסייעו לו להגיע מוכן יותר לשנת הלילה.

אתר מאובטח
שליחויות מהירות
רשת בפריסה ארצית
מחירים אטרקטיביים
מותגים מובילים
ייעוץ וליווי בתהליך הרכישה

הרשמה / התחברות

או
1