הצג הכל

משלוח חינם בקנייה ב- 250 ₪ ומעלה | 09-9510100

הצגת מזון מוצק לתינוק זו אחת מאבני הדרך המרגשות (והמלכלכות) שיש בשנה הראשונה לחיים. חשבו על כל הטעמים והמרקמים שמחכים ליצור הקטן והמתוק שלכם – גבינה, חביתה מקושקשת, מנגו עסיסי, אבוקדו, פסטה, קציצות עם רוטב עגבניות עשיר – כל זה, ועוד המון המון טעמים, מחכים להתגשם בפיו! עולם שלם של טעמים עתיד להיפתח בפניו, אך כדי שהדרך לאכילת מזון מוצק באופן קבוע תהיה שמחה, בריאה ומזינה, יש כמה תחנות לעבור בדרך. החל מהזמן שבו כדאי להציג את המזון ועד לסוגי המזון ודרך ההגשה – הנה כל מה שכדאי לדעת על שלב הטעימות והמזון של תינוקכם.

מתי תינוקות מתחילים לאכול מזון מוצק?

רוב התינוקות מתחילים את שלב המוצקים בגיל חצי שנה, ויש תינוקות שמתחילים כבר בטווח שבין ארבעה חודשים לגיל חצי שנה. מומחים ממליצים להמתין עד לגיל זה, כיוון שאז מופיעים כל סימני הבשלות המקדימים. לרוב הבחירה בטיימינג המתאים תהיה תלויה באופן ההתפתחות של התינוק – תנו להם להוביל את הדרך, זה ישתלם לכם!

למה לא כדאי להתחיל מוקדם?

על אף שאתם אולי להוטים לצאת לדרך ולהתחיל בטעימות מוקדם ככל הניתן, יש לא מעט סיבות מדוע לא כדאי לעשות זאת – אלא לחכות לזמן המתאים. ראשית, מערכת העיכול של התינוק הצעיר עדיין לא מוכנה מבחינה התפתחותית למוצקים. תינוקות רכים מאוד נוטים לדחות באופן לא רצוני חפצים זרים המונח בפיהם, ויש כמה אנזימים קריטיים שחסרים להם עדיין, המסייעים להם בפירוק המזון.

בנוסף, מזון מוצק אינו נחוץ להתפתחות התינוק בשלבים המוקדמים של חייהם. תינוקות מספקים את כל הצרכים התזונתיים שלהם בששת החודשים הראשונים לחייהם עם חלב אם, פורמולה או שילוב בין השניים.

שילוב של מוצקים בטרם עת עלול גם לערער את טיב הרגלי האכילה העתידיים של התינוק – הוא פשוט עשוי לדחות בהתחלה את כפות המזון שתגישו לו, לא כי המזון לא טעים לו אלא פשוט כי הוא לא מוכן, ואז הדבר עשוי לעורר אצלו דחייה גם בהמשך, כשכן יהיה בשל לכך.

אבל יש גם צד שני

המתנה ארוכה מדי עד לשילוב אוכל מוצק בתזונת התינוק גם היא לא מומלצת. עד גיל 9 חודשים או מאוחר יותר נחשב לשלב מאוחר, וגם זה עשוי להוביל לחסרונות תזונתיים או לקשיים פוטנציאליים. תינוק בוגר יותר עשוי להתנגד ללעיסה או בליעה של המזון המוצק ופשוט להחליט שהוא דבק בהנקה או בבקבוק – הדרכים שהוא מכיר כדי לשבוע ולקבל הזנה. בגילאים צעירים יותר (כן, שלושת החודשים האלה קריטיים), תינוקות נחשבים לסתגלנים יותר וזהו חלון ההזדמנויות האידיאלי להציג בפניהם את המזון המוצק – ולצאת להרפתקה!

מה זה בייבי לד?

בייבי לד היא שיטה לפיה התינוק הוא המוביל את אכילת המוצקים, ולכן כבר מהשלב הראשון נותנים לו רצועות של מזון שהוא יכול לתפוס בעצמו, ללעוס ולבלוע – גם אם אין לו שיניים, וגם אם מעולם לא אכל מזון במרקם טחון. אם אתם מנסים את השיטה הזו, חשוב להמתין עד סביבות גיל שישה חודשים כדי להתחיל במוצקים. בזמן זה התינוק יכול לאחוז מזון בעצמו ולהוביל אותו לפיו, כמו גם להבחין בסוגי מזון מגוונים ולבחור בדרוש וברצוי לו. בהמשך, בסביבות גיל שמונה או תשעה חודשים, התינוק מפתח אחיזת פינצטה – ויכול לאחוז באמצעות אצבעותיו הקטנות גם בפיסות מזון קטנות יותר.

מבקרים בחנות עגליס, קונים כלים יפים – ויוצאים לדרך!

כיצד נציג לתינוק מזון מוצק? השלב הראשון והחשוב ביותר הוא להיות שגרירים טובים של אכילה בריאה ונכונה. התינוק שלכם, גם בגיל הצעיר בו הוא נמצא, רואה וקולט הכל – וככל שאתם תשדרו לו שאוכל זה דבר טוב וטעים וגם תאכלו מאכלים מגוונים לידו, כך הוא ייגש לכל התהליך בשמחה ועם הרבה חדווה.

הנה עוד כמה טיפים שיסייעו לכם לצאת לדרך:

  • כלים יפים – המזון הטעים והבריא חשוב, אך חשוב לא פחות שהוא יוגש בצורה אטרקטיבית, בכלים יפים ונעימים שהתינוק ישמח לאכול מהם. בקרו בחנות עגליס ותתחדשו בכלים מיוחדים לתינוק – זה ישמח גם אתכם!
  • שימו לב למצב הרוח של התינוק – עד כמה שאתם אולי מרגישים חשש והתרגשות לקראת שילוב האוכל המוצק בחייו של תינוקכם, התינוק מרגיש את האתגר הזה עוד יותר. לכן כדאי להתחיל את כל טקס ההאכלה כשהוא במצב רוח טוב, עירני, נינוח וגם לא רעב – אז הוא ישמח לשתף פעולה עם הכפית המתקרבת לפיו או עם פיסת המזון האטרקטיבית.
  • קחו את הזמן – אל תמהרו. זהו שלב חדש ומרגש, והוא יכול לקחת זמן. גם אם התינוק לא אהב מזון מסוים, הציעו לו אותו שוב בהזדמנויות נוספות, היו סבלניים אם לוקח לו זמן להכניס את המזון לפיו וגם אם הארוחה לוקחת זמן רב – כל זה טבעי מאוד! אל תשימו לב בהכרח לכמות המזון שהתינוק אוכל. עד גיל שנה, רוב התזונה של התינוק צריכה להגיע מחלב אם או פורמולה ולא ממוצקים. החשוב מכל הוא להתנסות, ליהנות יחד ולפתח הרגלי אכילה טובים.
אתר מאובטח
שליחויות מהירות
רשת בפריסה ארצית
מחירים אטרקטיביים
מותגים מובילים
ייעוץ וליווי בתהליך הרכישה

הרשמה / התחברות

או
1