הצג הכל

משלוח חינם בקנייה ב- 250 ₪ ומעלה | 09-9510100

כן, אנחנו יודעים, ביליתם מחצית מחודשי ההיריון בתכנון חדר הילדים המושלם, רק כדי לגלות שהיצור הקטן, המתוק והצווחן לא מתכנן ללכת לשום מקום בקרוב, והכי נעים לו קרוב אליכם, בעריסה או במיטה. אם את מניקה, אין ספק שזה הפתרון המושלם. וגם אם את בוחרת שלא להניק, המקום הטבעי ביותר של התינוק שלכם הוא לידכם, הוריו. עם זאת, ככל שהתינוק גדל, מפתח נפרדות ועצמאות, יכול להיות שתרגישו שהגיע הזמן שהוא יעבור לחדר משלו – זה שצבעתם ועיצבתם יפה כל כך בהיריון. איך עושים את זה נכון ומתי תדעו שהפעוט מוכן לכך? הנה כל מה שכדאי לדעת על המעבר המרגש.

האם תינוקות יכולים לישון בחדר משלהם?

על פי המלצות משרד הבריאות, כדאי להשאיר את התינוק בחדר ההורים עד גיל שנה. בחודשים הראשונים לחייו של התינוק, הוא חסר אונים באופן טוטאלי. הוא מגיע לעולם חדש, זר ומוזר, והדברים היחידים שהוא מזהה זה את קולה וריחה של אימו, ואת ריחו של אביו. הוא משתייך אליכם, הוריו, באופן אבסולוטי, וזקוק לתמיכתכם בו גם (ולפעמים בעיקר) בשעות הלילה. לא מעט תינוקות מבלים בתוך עגלות תינוק בשנות היום, וישנים בעריסה בחדר ההורים בשנת הלילה. זה מצב תקין לחלוטין.

עם זאת, משרד הבריאות לא תולה את ההמלצות שלו רק בעולם הרגשי של תינוקות, אלא הוא גם אומר שהשהייה של תינוק בקרבת המיטה של הוריו מסוגלת להפחית את הסיכון לתסמונת מוות פתאומי ב-50%!

מעל הכל, חשוב שתלכו עם הלב שלכם. המקום הבטוח והטוב ביותר לתינוק שלכם הוא איתכם, וההחלטה לגבי העברתו לחדר עצמאי תלויה במידה רבה גם בתחושות שלכם.

ומה אם השינה הנפרדת תשאיר אותנו ערים כל הלילה?

זה לגמרי יכול לקרות. כשהתינוק עובר לחדר משלו, הוא נמצא בשדה חדש ולא מוכר. בייחוד בשעות הלילה, הפחד כתוצאה מכך עלול להתעצם – והתפקיד שלנו כהורים הוא לתווך את הקושי, להיות שם בשבילם ולעזור לתינוק להתרגל למצב החדש בטוב ובהרמוניה.

בשל כך, יכול להיות שתמצאו את עצמכם בסיורים ליליים מהחדר שלכם אל החדר החדש שלו וחוזר חלילה, ולגמרי יכול להיות שתקומו בבוקר יותר עייפים מבדרך כלל. זה  טבעי, וזה מצב חדש שדורש הסתגלות. אם אתם מרגישים שהמצב החדש קשה מאוד לתינוק, יכול להיות שהוא עדיין לא בשל למעבר ואז יהיה כדאי לנסות שוב בשלב מאוחר יותר.

סיכונים

חשוב להדגיש שהסיבות למוות בעריסה אינן ברורות דיין אך ישנם נתונים שבעזרתם ניתן להפחית את הסיכון. רוב המקרים של מוות בעריסה מתרחשים במחצית הראשונה לחייו של התינוק, ולכן מומלץ בייחוד בזמנים הללו להיות עם התינוק בלינה משותפת. למעשה, כדי להפחית את הסיכון למוות בעריסה חשוב להקפיד מגיל לידה על כמה דברים חשובים:

  • הקפידו שהתינוק יישן על הגב, גם ביום וגם בלילה. גם אם הוא ישן בתוך עגלות תינוק וגם אם בעריסה
  • וודאו שמרחב השינה של התינוק שטוח ויציב
  • הקפידו שהעריסה תהיה ללא חפצים רכים, כולל נחשוש, כריות ממולאות, צעצועים ובובות או מגן ראש
  • וודאו שהמצעים מונחים בצורה מתוחה על פני המזרון
  • העדיפו שהתינוק יישן עם שק שינה מותאם לעונת השנה מאשר עם שמיכה רופפת
  • שמרו על טמפרטורת חדר אופטימלית (23 מעלות)
  • אל תחבשו לתינוק כובע בשנתו. לעולם.
  • העדיפו להניק ולא להאכיל בתמ”ל, אם אפשר
  • נסו לתת לתינוק מוצץ (הוכח כי השימוש במוצץ מפחית את הסיכון למוות בעריסה)
  • שמרו על בית נקי ללא עישון
  • הוציאו את התינוק מהעריסה כשהוא לומד להתהפך

 

 

שאלת השאלות: איך מעבירים את התינוק לחדר משלו?

כמו בכל שינוי בחיי התינוק שלנו, כמו החלפת בקבוק ב’כוס של גדולים’, מעבר של עגלות תינוק לטיולון או הפחתה של תנומה אחת ביום – צפו לתהליך הכולל ניסוי וטעיה. כדי שהתהליך יהיה כמה שיותר הרמוני ופשוט, הנה כמה עצות טובות שיוכלו לסייע לכם:

בלו יותר זמן בחדר החדש

כחודשיים לפני שאתם מתכננים להעביר את התינוק לחדר החדש, בלו בו יותר זמן. נצלו את הבילוי בחדר לטובת פעילויות נעימות ושקטות, כמו שיר, שעת סיפור, האכלה או עיסוי נעים.

התחילו עם תנומות היום

העבירו בהדרגה את תנומות היום לחדר החדש. גם את הצעד הזה מומלץ לערוך חודש או חודשיים לפני המעבר. כך הם יתרגלו לחדר ויהיה להם קל יותר להעביר גם את שנת הלילה לחדר החדש.

היכנסו לאווירת שינה בהדרגה

כפי שוודאי עשיתם עד היום, המשיכו בשגרת הכנה לשינה כדי לסמן לילד שהגיע הזמן לישון. עקבו אחר סימני עייפות, הקפידו על שעת שינה קבועה, עמעמו את האורות כ-30-60 דקות לפני השינה, השמיעו רעש לבן, הציעו מוצץ והמשיכו בכל השגרות הרגילות שלכם.

לסיכום: צפוי לכם לילה טוב

כן, גם אם בהתחלה תעברו כמה לילות קשים. המעבר לחדר חדש הוא מעבר מלא התרגשות, אך גם טומן בחובו חששות מוצדקים. כדי להפוך את החששות לתוכנית מסודרת (שבאמת תעבוד ולא תגרום לכולם לתסכול), כדאי להיאזר בסבלנות רבה, לחכות לסימני מוכנות של הפעוט וגם להיות מוכנים לכך שאולי הוא ימחה בדרכו הקולנית על “הרעת התנאים”. לעולם אל תעבירו את הפעוט לחדר משלו אם אתם לא מרגישים שהוא מוכן לכך. שדרו ביטחון, עשו את המעבר בהדרגה ובצורה נעימה, ובסוף – אחלו יפה לילה טוב, גם לעצמכם. הרווחתם את זה!

 

 

 

אתר מאובטח
שליחויות מהירות
רשת בפריסה ארצית
מחירים אטרקטיביים
מותגים מובילים
ייעוץ וליווי בתהליך הרכישה

הרשמה / התחברות

או
1