הצג הכל

משלוח חינם בקנייה ב- 250 ₪ ומעלה | 09-9510100

שמירה על בטיחות ילדכם היא אחת מהתפקידים החשובים והראשוניים ביותר של כל הורה טרי. לא תמיד זה פשוט ולעתים זה יכול להיות אפילו מאתגר, בייחוד כשכל שלב התפתחותי מביא איתו סיכונים חדשים ומרגשים. הנה כמה טיפים מעולים שתוכלו ליישם מיד – ויסייעו לכם לשמור על הדבר החשוב לכם מכל – התינוק שלכם.

הקפידו על הרגלי שינה בטוחים

חשוב לוודא ולבדוק מהם הרגלי השינה הבטוחים לתינוקות ולשנן אותם היטב – הם מצילים חיים. כך למשל, חשוב להקפיד להרדים את התינוק תמיד על הגב ולהרגיל אותו לישון בצורה הזו. שינה על הבטן, על אף שהיא פעמים רבות נעימה יותר לתינוק, מעלה משמעותית את הסיכון למוות בעריסה, חלילה. לכן כבר ברגע שאתם מגיעים הביתה, אוספים חבילת לידה ומתרגלים לחיים החדשים – הקפידו על כך.

הנה עוד כמה הנחיות חשובות לשינה בטוחה:

  • ודאו שהטמפרטורה בחדר נעימה – לא נמוכה מדי ולא גבוהה מדי. הטמפרטורה האידיאלית היא 23 מעלות.
  • גם בחורף, חשוב לאוורר את החדר כדי למנוע הצטברות של אבק ומזיקים. אוויר צח הוא אוויר בריא!
  • הקפידו שבסביבת התינוק לא יהיו כריות, “נחשוש” או מגיני מיטה וגם לא צעצועים ובובות
  • משתמשים במוצצים? העדיפו שלא להשתמש בהם עם חוטים המחוברים לעריסה, הם עשויים להיות מסוכנים
  • העריסה של התינוק צריכה להיות בסביבה נקייה מעישון
  • העדיפו לכסות את התינוק באמצעות שק שינה ייעודי, הוא ימנע חנק ונחשב לאפשרות בטוחה יותר. משתמשים בשמיכה? הדקו אותה היטב מתחת למזרן וכסו את התינוק עד מעל המותניים, לא יותר.
  • לא כדאי להשאיר את התינוק לישון בסל קל, בעגלה או בטרמפולינה. זה לא בטוח.
  • התינוק נרדם במנשא? הקפידו על כך שפניו יהיו גלויות ושדרכי הנשימה שלו יהיו פנויות.
  • בחרתם בלינה משותפת? אם אחד ההורים מעשן, נוטל תרופות באופן קבוע שיש להן השפעה על השינה, שותה אלכוהול או מעשן סמים – השינה לא תהיה בטוחה. בנוסף, גם ליד אחים בוגרים או חיות מחמד הבטיחות יורדת.

התינוק גדל? הרחיקו ממנו סכנות “ביתיות”

כשהתינוק גדל, נע במרחב ומתחיל לחקור את סביבתו, חשוב עוד יותר שהיא תהיה בטוחה עבורו.

  • השתמשו בתופסנים לארונות ולמגירות ובכיסויים לשקעים בכל מקום שנמצא בהישג יד של ילדכם. חפצים מסוכנים במיוחד אחסנו במקומות גבוהים מאוד, שהתינוק לא יוכל להגיע אליהם כלל.
  • לעולם אל תשאירו מים עומדים באמבטיה או בדלי והתקן מנעולים ייעודיים לכל האסלות בחדרי השירותים
  • תינוקות וילדים צעירים סקרנים (מאוד!) מטבעם, בייחוד בכל הנוגע למשחקי מים. גם כשאתם בבריכה ואפילו באמבטיה – אל תשאירו את התינוק ללא השגחה ולו לרגע אחד. גם כשמדובר בסנטימטרים ספורים של מים, זה עלול להיות מסוכן מאוד. גם אם רק תביטו לרגע בטלפון שלכם או תחזיקו אותו ביד כדי לענות לשיחה, גם אם כף היד שלכם תהיה מושטת לילדכם הנוסף רק לרגע – ל”קטנות” הללו עשויה להיות משמעות טראגית. לכן, שימו על ילדיכם זוג עיניים תמיד, ויד אחת ממש לידו או עליו בכל זמן הרחצה.
  • היזהרו מווילונות – וודאו שהעריסה של התינוק לא צמודה לחלון שיש בו וילונות ארוכים. כשהם מתנופפים הם עלולים להיכנס לתוך שטח העריסה וזה עשוי להוביל לסכנת חנק. עטפו את הווילונות תמיד בחבקים יעודיים והרחיקו אותם מהישג ידו של ילדכם.

מילה על חומרי ניקוי

כהורים לילדים קטנים, חיוני להיזהר בחומרי ניקוי ובאחסון שלהם. הרחיקו תמיד את מוצרי הניקוי ורצוי בארון נעול. בעת הניקוי, נסו להשתמש במוצרים טבעיים ולא רעילים כדי להפחית את הסיכון לבליעה בשוגג. בנוסף, תמיד השגיחו על ילדיכם כשהוא נמצא בסביבה של מוצרי ניקוי, והקפידו ללמד אותם על הסכנות של מוצרים אלה כשהם מתבגרים. בעת שימוש במוצרים שעלולים להיות מסוכנים, הקפידו ללבוש כפפות ולעקוב בקפידה אחר ההוראות על התווית. זכרו שילדים קטנים יכולים להיות מאוד סקרנים, לכן חשוב להיות ערניים ולנקוט בכל אמצעי הזהירות הנדרשים כדי להבטיח את שלומם. על ידי נקיטת צעדים פשוטים אלה.

גם ברכב שומרים על בטיחות

סל קל או מושב בטיחות הוא לא תוספת נחמדה לאוטו – הוא חשוב וקריטי לבטיחות הנסיעה. הקפידו לעיין בתקני הבטיחות לציוד תינוקות, הם משתנים לעתים וחשוב להיות מעודכנים. בחרו תמיד במושב בטיחות או סלקל חדש, ואם הוא יד שנייה – ודאו שהאחריות עליו עדיין בתוקף וכי הוא שלם לחלוטין.

הגנו על התינוק מפני שמש וחום

הזעה היא הדרך הטבעית בה הגוף מתקרר, אך תינוקות לא מזיעים באותה ה”יעילות” שבה מבוגרים עושים זאת. מכיוון שכך, בימים חמים במיוחד הגבילו את הבילוי בחוץ לחצי שעה או פחות וגם וודאו שהתינוק מרוח היטב בקרם הגנה ייעודי לתינוקות עם מקדם הגנה של 30 SPF לפחות. בנוסף, אם התינוק מעל גיל חצי שנה הציעו לו לשתות מים בתדירות גבוהה יותר ואם את מניקה – הציעי לו לינוק לעתים תכופות.

התינוק חולה? בדקו את טמפרטורת הגוף

טמפרטורה שנחשבת לבטוחה בקרב ילדים גדולים יותר יכולה להיות מסוכנת בקרב תינוקות, ולכן חשוב לעקוב אחר החום של התינוק בזמן מחלה. העדיפו להשתמש במדחומים כמה שיותר מדויקים, ובכאלה שיש להם היסטוריה שמורה של המדידות האחרונות, כך שתוכלו לעקוב אחר התקדמות המחלה. אם הטמפרטורה עולה מאוד, אל תהססו והתייעצו עם רופא או רופאת המשפחה, ועם המוקדים הרפואיים הדחופים בעת הצורך.

 

אתר מאובטח
שליחויות מהירות
רשת בפריסה ארצית
מחירים אטרקטיביים
מותגים מובילים
ייעוץ וליווי בתהליך הרכישה

הרשמה / התחברות

או
1